Hoe kan ik de rechten van een map/bestand aanpassen naar mijn gebruikersnaam (chown)?

Antwoord Indien een map of bestand de rechten 'Apache' heeft meegekregen bij installatie kunt u dit eenvoudig aanpassen in het controlpanel:

1) Log in in het DirectAdmin-controlpanel.
2) Kies voor 'bestandenbeheer' (of de map 'files' bovenaan).
3) Navigeer naar de map of het bestand waarvan u de rechten wenst te wijzigen.
4) Klik rechts naast de naam op 'Reset Ownership' om het bestand of de map naar uw gebruikersnaam om te zetten.

Chown

Klik op 'recursively' om alle bestanden in dezelfde map tegelijkertijd om te zetten.

Artikel details
Artikel ID: 134
Categorie: Servers en sitebeheer
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (10)