Wat is IMAP?

Antwoord

IMAP staat voor 'Internet Message Access Protocol' en is een protocol voor het synchroniseren van e-mail.

Het voordeel van het gebruik van IMAP is dat u rechtstreeks op de mailserver werkt en al uw email op de server blijft staan. Op die manier kan uw email op verschillende locaties worden gelezen zonder dat er email van de server gehaald wordt. Dit is ideaal wanneer u uw email op verschillende devices (toestellen) wenst te kunnen benaderen of voor emailadressen die door meerdere mensen beheerd worden.

Voorwaarde bij het gebruik van IMAP is dat alle devices waarmee u naar de mailserver connecteert IMAP gebruiken. Gebruikt u in één van uw programma's POP(3), dan zal de mail na het downloaden via dat programma alsnog van de server gewist worden en niet langer benaderbaar zijn op andere locaties.

Het nadeel van rechtstreeks op de mailserver werken is dat alle email bij ons op de server blijft staan en uw mailbox dus steeds meer diskruimte van uw hostingpakket zal innemen. Het is dan ook aan te raden de mailboxen regelmatig op te schonen.

Onze mailservers ondersteunen zowel POP(3) als IMAP. U stelt IMAP net zo in als POP(3), in uw mailprogramma kiest u bij de aanmaak van het emailaccount voor IMAP.

Artikel details
Artikel ID: 161
Categorie: Email
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.7/5.0 (15)