Hoe zorg ik ervoor dat Wordpress geen /index.php/ in de url weergeeft?

Antwoord

Standaard plaatst Wordpress /index.php/ achter de domeinnaam wanneer gebruik wordt gemaakt van permalinks. Dit is echter vaak niet gewenst en ook uit SEO-overwegingen is het beter /index.php/ niet op te nemen in de url.

U kunt eenvoudig /index.php/ uit de url verwijderen op onderstaande manier:

- Kijk vooraf na of u het .htaccess-bestand met de standaard Wordpress rewrite rules in de rootmap van de website hebt staan.
- Kies in de backend van Wordpress bij de instellingen voor 'Permalinks'.
- Selecteer 'Aangepaste structuur'.
- Wijzig /index.php/%postname%/ naar enkel /%postname%/
- Sla de wijziging op.

Er staat nu:

Aangepaste Structuur: http://www.uwdomeinnaam.nl/%postname%/

Wanneer u de website nu aanroept zal /index.php/ niet langer in de url worden opgenomen.

Artikel details
Artikel ID: 177
Categorie: Scripts en CMS
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (41)